Permanent Makeup

Hvad er Permanent Makeup?

Permanent makeup er en mikropigmentering, hvor en behandler deponere mineralske plantepigmenter i det øverste hudlag. Permanent makeup er en løsning indenfor makeup som ikke kan tages af. Dette er ideelt hvis man gerne vil vågne op med friske læber, farvede øjenbryn eller markerede og løftede øjne, som holder hele dagen og faktisk i flere år. Ved hjælp af avanceret udstyr, kan der sprøjtes pigmenter 0,2mm-0,5mm ned i det yderste hudlag. Disse pigmenter er allergivenlige og godkendt af EU til brug af permanent makeup. 

Da farverne kun sprøjtes ind i øverste hudlag, bliver permanent makeup betegnet som en overfladisk tatovering, men der må ALDRIG blive brugt tatoveringsblæk. Hvis du allerede ved en fejl har fået tatoveret dine øjenbryn med tatoveringsblæk, kan du kontakte vores samarbejdende klinikker, som rigtig gerne vil hjælpe og som kan lægge en pænere farve ovenpå. 
 
Klinikkerne vil som udgangspunkt benytte sig af farver som passer til din hudtone, for at skabe et tidsløst og naturligt look. Dog kan du selv komme med dine egne inputs, for at få dine ønsker og forventninger opfyldt i samråd med vores certificerede klinikkers udannede behandlere.

Få en konsultation inden du tager din beslutning

Hvem vil ikke gerne vågne op med friske læber, farvede øjenbryn eller markerede og løftede øjne?
 
Det kan være en stor beslutning at få lavet permanent makeup. Selvom makeuppen vil forsvinde indenfor et par år, så er det lang tid at fortryde. Det vil vi ikke være med til. Derfor kan du nedenfor læse hvilke behandlinger du kan vælge, samt hvordan behandlingerne overordnet foregår. Til konsultationen kan du fortælle om dine egne forventninger, for at sikre at du som kunde får det bedste resultat. Derudover kan du få et indblik i farverne som kan bruges i den behandling du ønsker. Denne konsultation skal sikrer at du er 100% sikker på din beslutning omkring permanent makeup.

Hvilke behandlinger kan du få?

Hos vores samarbejde klinikker kan du få lavet permanent makeup på læber, øjenbryn, øjne, skønhedspletter og korrigering af ar. På klinikkernes egne hjemmesider kan du se priser, samt relevant information om de forskellige behandlinger: 

Læber

Ved permanent makeup på læber, kan der ændres form, fylde, farve og udligning af asymmetrier. Den permanente makeup kan rette læberne og tilføre en fremhævning i form af fylde eller farve, så du i sidste ende er tilfreds. 

Eyeliner

Permanent makeup på øjnene er i form af en mørk streg som erstatter en eyeliner. Hermed markeres din vippekant, som bidrager til et løftet øje, hvor der tilføjes en synlig fylde omkring dine øjenvipper. Den permanente streg kan laves i forskellige nuancer, som tilpasses med dig ud fra din hudtone, øjenform og antallet af vipper.

Øjenbryn

Der findes forskellige slags behandlinger indenfor permanent makeup af øjenbryn. Ud fra hvilken effekt man ønsker, kan der vælges mellem disse behandlinger:

Typer af øjenbryn

3D hairstrokes/microblading

Denne permanente behandling er den seneste nye, som går ud på at lave hver enkelte hårstrå ved brug af avanceret udstyr. Ved denne metode bliver øjenbrynets udtryk meget naturligt grundet de tynde linjer som forestiller dine egne naturlige hår. I denne behandling kan øjenbrynets facon ændres og korrigeres efter ønske. Man bør regne med en farvereduction på 20%. 

Powderbrows

Powderbrows er en skyggelægning, hvor kombinationen af dine egne hår og skyggelægningen skaber et tættere øjenbryn. Ved hjælp af klinikkernes avanceret udstyr, kan der rettes og korrigeres i dit øjenbryns facon for at skabe et fantastisk resultat. I samarbejde med klinikken vælger du en farve, som vil passe til dit ønskede udtryk i ansigtet. Efter et par uger kan man forvente at farven er reduceret med 30-60%.

Hybridbryn

Hvis man vil have et naturligt og tæt look i øjenbrynene, kan man få lavet hybridbryn. Denne teknik er en kombination af microblading og shading. Ved kombinationen skabes der en harmoni mellem naturlige hår og en tæthed i en bestemt farve. Her vil holdbarheden vare længere end ved microblading. 

Andre former for Permanent Makeup

Størstedelen af vores samarbejdende klinikker tilbyder også en anden form for permanent makeup. Dette kunne for eksempel være korrigering af ar, optegnelse af skønhedspletter eller areola efter en brystoperation. Her kan du kontakte den enkelte klinik og høre om deres unikke tilbud af permanent makeup, og eventuel spørge om andre forespørgsler af permanent makeup på kroppen. Derudover tilbyder vi Eyelash Extensions som er en semi-permanent påsætning af falske øjenvipper som holder op til 8 uger. 

Hvordan foregår behandlingen?

Inden behandlingen foretages en yderligere samtale omkring valg af permanent makeup, eftersom at du har haft betænkningstid efter din konsultation. Her kan der være opstået spørgsmål, forventninger eller ændring i behandlingsform, som klinikkerne gerne tager højde for, så du går hjem med det bedst personlige resultat. Efter samtalen påføres der en bedøvende creme på området, som skal sidde på i ca. 15 minutter. Når området er bedøvet, bliver det valgte fokusområde optegnet af behandleren. Optegningen foregår ud fra præcise mål, for at skabe en symmetri passende til lige præcis dit ansigt. Herefter bliver området rengjort med sprit, og behandlingen kan nu begynde. 

Efter din behandling kan du forvente at skulle værne om din nye permanente makeup. Det er normalt med en let smerte og hævelse af huden efter pigmenteringen, som vil vare i nogle timer til et døgn. Ved hævelse og smerte, kan du bruge et vådt omslag til køling. Fra behandlingen og 14 dage frem anbefales det at undgå svømmehal, sauna, dampbad og lignende faciliteter. Endvidere bør du ikke solbade i de første 14 dage. Dette kan påvirke resultatet i form af afblegning og udtørring. Hvis du har spørgsmål til ovenstående eller andet så tøv ikke med at kontakte klinikken hvor du fik foretaget behandlingen.

Under behandlingen bliver der brugt en tynd nål, som indeholder den farve som du selv har valgt inden behandlingen. Denne farve bliver placeret i hudens yderste lag. Første gang der skal laves permanent makeup, vil det tage mellem 60 og 150 minutter afhængig af valg af behandling.  
 

Holdbarhed efter behandling

Ved permanent makeup i form af øjenbryn, vil der minimum skulle laves to behandlinger, for at sikre at farven har holdt og at linjerne er i perfekt symmetri. Dette retouch laves omkring 6-8 uger efter den første pigmentering, for at sikre en god helingsproces de første to måneder. Ved eventuelle rettelser efterfølgende, står vores klinikker klar til at tage imod dig.
 
Efter din behandling kan du regne med en holdbarhed på 2-5 år:
 

Bryn: 1-3 år

Eyeliner: 3-5 år

Lipliner: 3-5 år

 
Holdbarheden er afhængig af behandling og din hudtype, samt hvis du får en årlig opfriskning. Den årlige opfriskninger sørger for at optegningen og farven stadig er flot, som hermed vil sikre en længere holdbarhed end ovenstående. 

Kan der fremkomme bivirkninger og komplikationer efter en behandling?

Vores samarbejdende klinikker har alle en forståelse for at håndtere behandlingsområdet korrekt, hvilket vil medføre en minimal chance for infektion. Dette er dog individuelt, så der kan være en lille chance for en infektion ved ukorrekt pasning af behandlingsområdet. Ved permanent makeup på læberne bør man starte en herpes-kur, hvis man i forvejen har virussen, selvom der er en lille chance for udbrud som ikke vil påvirke resultatet. Ved permanent makeup omkring øjnene, bør området skylles med saltvandsdråber hver 3. time i 14 dage, for at undgå irriterende fragmenter eller øjenbetændelse.