Fedtfrysning

Hvad er fedtfrysning?

Fedtfrysning er en skånsom behandling hvor man får frosset kroppens fedtceller til -8 grader på et udvalgt område. Ved denne temperatur bliver fedtcellerne tilintetgjort og kommer ikke igen. Ved at fryse fedtcellerne i 30-60 minutter, krystalliseres de og der reduceres op til 25% af fedtet. Fedtfrysning er en metode hvor man kan vælge et bestemt område, hvor fedtindholdet skal mindskes. Fedtfrysning er ikke et kirurgisk indgreb og kræver derfor ikke bedøvelse og helingsperiode, som ved fx fedtsugninger og gastric bypass. Ved en fedtfrysning fokuseres der på et lokalt og lille område, hvor der skal fedtreduceres. 

Hvilket fedt kan fryses væk?

Som udgangspunkt kan alle fedtceller fryses væk, men der er mere populære steder end andre. De mest populære fedtfrysninger foregår vedrørende topmave, love-handles, mandebryster, rygdeller, mormorarme og dobbelthage. Ved selv at bestemme hvor du vil tabe dig, er fedtfrysning blevet en populær behandlingsform blandt mænd og kvinder, grundet den specifikke frysning på et ønsket område. 
 

Hvordan foregår behandlingen?

Inden behandlingen

Inden behandlingen for fedtfrysning anbefales det at booke tid til en forundersøgelse, så klinikken kan vurdere dit tilfælde og komme med et udkast til din behandling ud fra dine ønsker. Her kan du også få svar på alle dine spørgsmål omkring behandlingen af en kosmetisk sygeplejerske. På dagen til behandlingen bliver du målt og tegnet op, så klinikken efterfølgende kan vurdere resultatet. Herefter får du et klæde af fleece på det ønskede område, for at beskytte mod kulde under behandlingen. 

Under behandlingen

Under behandlingen bliver fedtvævet suget ind i en maskine for at blive frosset til -8 grader, hvorefter de døde celler udskilles naturligt. Behandlingen tager omkring 1 time pr. område og er aldeles ufarlig og smertefri. Derfor kan man slappe helt af under fedtfrysningen og vende tilbage til arbejde eller anden aktivitet samme dag. Klinikkernes erfarne personale er alle specialiseret indenfor fedtfrysninger, og står klar til at føre dig godt igennem behandlingen, for at give dig en behagelig oplevelse.

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan du fortsætte din dagligdag og vente på resultatet. Efter 2 uger begynder man at kunne se et resultat, mens det endelige resultat kan ses efter 12 uger. Man kan typisk se et flot og permanent resultat efter 1 behandling, men der kan være tilfælde hvor man kan se et endnu flottere resultat efter 2-3 behandlinger.

 

Vi minder dig lige om at...

Det er vigtigt at være opmærksom på nedenstående punkter:
 
  • Fedtfrysning er ikke en diæt/kur
  • For at fremme resultatet kan man tilføje motion til sin dagligdag
  • Hav spist inden fremmøde til fedtfrysning og medbring gerne snacks
  • Drik ekstra væske efter din behandling
  • Der kan forekomme let smerte og ømhed efter behandlingen i op til 8 dage
  • 95% af fedtfrysningsbehandlinger medfølger ikke svær smerte, men det kan forekomme i op til 2 uger

Virker fedtfrysning?

Fedtfrysning er et udbredt fænomen, men virker det i praksis? Ved hjælp af CoolTech teknologi, bliver fedtceller frosset til -8 grader, hvorefter de krystalliseres. Hermed er cellerne tilintetgjort, og kan ikke komme tilbage på det angrebet sted. Ved hjælp af denne teknologi, udarbejdet i samarbejde med Harvard Universitet, reduceres områdets fedtdepoter med ca. 20-25%. Fedtfrysning bliver kun udført af professionelle og uddannede personer indenfor kosmetiske behandlinger, for at sikre en tryg oplevelse for dig. Svaret er altså ja, det virker og det endelige resultatet kan ses indenfor12 uger efter fedtfrysningen.
 

Hvad er prisen på en fedtfrysning?

Bivirkninger ved fedtfrysning

Prisen på fedtfrysninger afhænger af hvilke klinik du vælger og hvilket sted du ønsker at få reduceret fedtcellerne. Den normale prissætning ligger på omkring 4.000 til 12.000 kr. Derudover kan du købe pakketilbud, hvor du optjener en mængderabat ved flere påsætninger til fedtfrysning. 
 

Det kan hænde at der udvikles rødme, blå mærker og hævelse på området indenfor 2-8 dage efter behandlingen. Grundet de lave temperature, kan man også opleve at huden er følelsesløs de første minutter. Derudover kan der ved fedtfrysning ved maveregionen opstå ubehag, som vil gå i sig selv, kort tid efter. Dog kan du som sagt fortsætte din dag og agere som du plejer.